KÜLFÖLD

Megölte 16 éves barátnőjét, balesetként próbálta beállítani

Tavaly decemberben egy akkor 17 éves afgán migráns késszúrással végzett a 16 éves osztrák barátnőjével. Az időközben nagykorúvá váló Saber A. úgy döntött, hogy hallgat a bíróságon, így sem elismerni, sem tagadni nem volt hajlandó a szörnyű bűncselekményt.
  • Szerző: WM

Az osztrák sajtó decemberben napokig foglalkozott a különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkossággal. Akkor kiderült, hogy a fiatal fiú átment a barátnőjéhez, ahol veszekedtek, majd a migráns kést rántott, és leszúrta a diáklányt. Az elkövető elbarikádozta ezután a szoba ajtaját, ő maga pedig az ablakon távozott a családi otthonból. Pár órával később az áldozat édesanyja és testvére törte be az ajtót, ahol megtalálták a holttestet. A bírósági tárgyalás során több olyan hangfelvételt is lejátszottak, amelyeket a gyilkos vagy az áldozata telefonja rögzített.

A kettejük közti egyik utolsó telefonhívás során az hangzik el, hogy a lány azt ordítja az afgán bevándorlónak, hogy már egy jó ideje utálja.

Az ügyészség ezért arra alapozta a vádat, hogy a migráns azért ölhetett, mert a barátnője szakítani akart vele. A tettes a gyilkosság után maga ment be a rendőrségre, ahol azt mondta akkor, hogy baleset történt. Szerinte ugyanis a lány maga kérte el a kést, mert egy kötést akart leszedni a lábáról. Eközben azonban megszédült, elesett, és a kés pengéjével tüdőn szúrta magát. Az ügyben elvégzett szakorvosi véleményben az olvasható, hogy a szakmájukban kevés dolog kizárható, ez azonban teljesen képtelenség.

Arról nem is beszélve, hogy az afgán fiú telefonja azt is rögzítette, amikor anyanyelvén, sírva arról beszél valakinek, hogy megölt valakit, és Allah nem fog megbocsájtani neki. A bevándorlót 13,5 évre ítélte a bíróság, ez azonban egyelőre még nem jogerős.