KÜLFÖLD

Meglepő részletek derültek ki Putyin fiatalkoráról

Az 1970-es években az egyetemista Vlagyimir Putyin igazán különleges feladatokat vállalt el.
  • Szerző: KF

Az orosz elnök fizikai erőnléte páratlan kollégái körében, gyakran készülnek olyan képek, amelyeken félmeztelenül lovagol, vadászik, vagy éppen dzsúdózik. Az sem titok, hogy fiatalkorában aktívan sportolt, baráti körének több tagjával is ekkoriban ismerkedett meg. Most azonban kiderült, hogy felkészültségét filmekben kamatoztatta!

Vaszilij Sesztakov egykori atléta, a Nemzetközi Sambo Szövetség elnöke árulta el egy orosz napilapnak, hogy Putyin a ’70-es években legalább három filmben volt kaszkadőr. Sesztakov két alkalommal szerepelt barátjával, 1972-ben az Izhora Battalion, majd két évvel később a Blokád című háborús filmekben – mindkettőben német katonát alakított. A férfi a harmadik film címére már nem emlékezett, mivel abban ő nem kapott munkát. Elmondása szerint remek fizetés-kiegészítés volt a kaszkadőrködés, 20-25 ezer forintnak megfelelő összeget is kaptak egy-egy filmért.

Egy másik sportoló, Nikolaj Vasszilin is megerősített Sesztakov szavait, sőt, neki még fotója is volt a kaszkadőr társaságról, rajta Putyinnal, ám a kép minősége az évek során annyit romlott, hogy már nem lehet kivenni rajta az arcokat.

A Lenfilm egyik munkatársa, Alexander Masszarszkij elmondta, hogy a hidegháború idején a Szovjetunióban az volt a filmesek bevett szokása, hogy a kaszkadőrmunkára küzdősportokkal foglalkozó fiatalokat hívtak, mivel még nem létezett a kaszkadőrképzés, az ifjú sportolók pedig szívesen szerepeltek némi pénzért cserébe.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?