KÜLFÖLD

Meglepő indokot talált ki a kitoloncolás ellen 3 migráns nő

Erre még soha senki nem hivatkozott Hollandiában... A bíróság még nem döntött, de ha nem fogadja el a ravasz indoklást, a nők még fellebbezhetnek az Európai Bíróságon.
  • Szerző: SZM

A bevándorlók visszatoloncolása alig-alig működik és rendkívül sokba is kerül. A migrációt segítő erők pedig alig várják, hogy az ENSZ létrehozza a már most is sokat vitatott migrációs csomagját, amely a bevándorlást emberi jogként fogalmazná meg, mert attól kezdve az egyezményt aláírók még csak nem is gondolkodhatnának a
migránsok kitoloncolásában.

Ugyanezek az erők “civil” hálózatokon keresztül ügyvédek ezreit fizetik azért, hogy pereskedéssel, fellebbezésekkel a kitoloncolásra várók maradhassanak, vagy legalább időt nyerjenek.

Három, kitoloncolásra váró afgán és szomáliai nő 

most arra hivatkozva kérte a bíróságtól a rájuk vonatkozó kiutasítási határozatok eltörlését, hogy ők már teljesen átvették a nyugati életformát, ezért otthon már nem is tudnának máshogy élni.

Tehát a visszatérés veszélyes lenne számukra – idézte őket a Voiceofeurope.

A nők hozzátették, hogy hazájukban jóval kevesebb lehetőségük lenne a fejlődésre, az önképzésre és az önmegvalósításra is. “Itt én dönthetek arról, hogy mit hordok, mit csinálok és ki vagyok, de Afganisztánban ezt nem tehetem meg" – mondta az egyik 21 éves afgán nő, aki már hét éve él Hollandiában.

A holland igazságügyi minisztérium persze átlát a szitán. Úgy nyilatkoztak, hogy a nyugati életforma átvétele nem lehet az alapja a kiutasítási és kitoloncolási határozatok visszavonásának. A holland közigazgatási bíróság hat hét múlva dönt az ügyben. A döntés ellen azonban a migránsok még fellebbezhetnek a Európai Bíróságon, Luxemburgban...

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?