KÜLFÖLD

Megjelent egy csapat vaddisznó a férfi kertjében, szörnyű, ami utána jött

A 78 éves férfi puskával akarta elűzni az állatokat, de azok megtámadták, ő pedig olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét vesztette.
  • Szerző: RIpost

Olaszország egyes részein már annyira elszaporodtak a vadkanok, hogy az emberek inkább bezárkóznak a házukba.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A csütörtökről péntekre virradó éjjel egy vaddisznó rá is támadt egy 78 éves férfire az Olaszországi Liguriában, Rovegnóban. A Corriere szerint Antonio Mazzoni kertjében egy egész csapat vaddisznó időzött, ő pedig egy puskával ment ki, hogy elűzze őket. Az idős emberre váratlanul rátámadtak a vaddisznók, és bár néhány lövést leadott, már késő volt. Az egyik állat úgy megsebesítette a combjában futó verőeret, hogy a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni a férfit.

A helyi polgármester, Pino Isola arról panaszkodott, hogy a vaddisznók miatt félelemben élnek, a néha 150 kilós példányok szabadon kószálnak, nemrég ő maga is kénytelen volt bezárkózni a házába, mert a kertben felbukkant egy vadkan.

Liguriában az utóbbi tíz évben megduplázódott a vaddisznók száma, ami a mezőgazdasági termelők számára is komoly károkat okoz, de a közúti biztonságra nézve is veszélyes. Az utóbbi hónapokban a fenti volt a harmadik haláleset, amelyet vaddisznók okoztak.

És ezeket olvastad már?