KÜLFÖLD

Mégis igazuk volt a tavaly meghurcolt magyar vívóknak

Az elmúlt hétvége egyik éjszakáján 12 óra alatt hat erőszakos bûncselekmény miatt riasztották a lipcsei rendőröket. Korábban a magyar vívószövetség több tagját is hazugsággal vádolták, amiért el merték mondani, hogy mit mûvelnek a migránsok a városban.
  • Szerző: WM

Szombat este a lipcsei pályaudvaron kapták el az egyenruhások azt az Afrikából származó tizenéves migránst, aki a gyanú szerint egy közeli parkban előző nap torkon szúrt egy másik férfit. Két órával később a pályaudvar előtti részen külföldi drogdílerek estek egymásnak, itt szintén előkerült egy kés, amivel meg is sebesítették egymást. A rendőrség még helyszínelt, amikor két további esethez riasztották őket.

Egy másik drogkereskedő a hatóságok szeme láttára támadott meg konyhakéssel egy utast.

Pár órával később szintén egy drogdíleré volt a főszerep, legénybúcsúról hazafelé tartó fiatalokat szólított le, akik azonban nem akartak üzletet kötni. A férfi ezen annyira felidegesítette magát, hogy többször ököllel megütötte a fiatalokat. Hajnali négy óra körül pedig egy férfi próbált csillapítani egy vitát, aminek az lett a következménye, hogy a fején széttörtek egy sörösüveget.

Hazugnak nevezték a magyarokat

Tavaly júliusban rendezték Lipcsében a vívó Európa bajnokságot. Akkor Boczkó Gábor, a Magyar Vívó Szövetség főtitkára utcán bozótvágóval hadonászó és csecsemőrabló migránsokról beszélt. A sportvezető szerint a csapat tagjai nem nagyon merték elhagyni szállásukat, az egész úgy nézett ki, mint a legveszélyesebb no-go zónák. A baloldali magyar sajtó akkor teljes képtelenségnek nevezte az állítást, és mindent elkövetett annak érdekében, hogy hazugságon kapják Boczkót. Az elmúlt egy év azonban bebizonyította, hogy a német város közbiztonsága valóban sokat romlott az elmúlt három évben, vagyis a migrációs válság kirobbanása óta.

A legkatasztrofálisabb helyzet egyértelműen a város pályaudvarán alakult ki, ahol a hatóságok szinte tehetetlenek a drogdílerek és az egyéb migrációs hátterű bűnelkövetőkkel szemben.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?