KÜLFÖLD

Megint hazánkat támadja a CEU rektora

- Beszéljen egy budapesti zsidóval Magyarország örök ártatlanságáról - javasolta az osztrák Der Standard újságírójának Michael Ignatieff, a Soros-egyetem rektora. A Magyarország kormányát rendszeresen támadó Ignatieff külső beavatkozást remélt a CEU ügyében.
  • Szerző: ripost

A rektor szerint a magyar kormány úgy írta át a tanterveket, hogy Magyarország dicsőségét, ártatlanságát és szenvedéseit hangsúlyozzák a XX. században.

Az interjúban Ignatieff elárulta:

annak örült volna, ha a német kancellár vagy a francia elnök egy nap felhívja Orbán Viktort, és kérdőre vonja politikája miatt.

A CEU rektora – saját bevallása szerint – arról is ábrándozott, hogy esetleg az EU megvonja az uniós kifizetéseket Magyarországtól, ám mindez nem következett be.

A Der Standard egyébként azért közölt interjút Ignatieffel, mert a Soros-egyetem Bécsbe költözik, ahol Soros Györgyöt az Osztrák Nemzeti Bankban Schumpeter-díjjal tüntették ki a közelmúltban.

A CEU hétfői diplomaosztójának egyébként a milliárdos fia, Alex Soros volt az egyik díszvendége. Az ifjabbik Soros beszédet is mondott, s abban azt bizonygatta, hogy a CEU-t tényleg elüldözték Magyarországról, és ez egy átfogó kampány, amelynek a Magyar Tudományos Akadémia is áldozatául esett.

– Én már alig várom a napot, amikor Magyarország ismét demokratikus ország lesz. Addig is azonban kitartunk – emelte ki Alex Soros egy általa vágyott jövőbeni kormányváltásra utalva. Kifejtette: a közeljövőben feltőkésítik az egyetem alapítványát úgy, hogy az folytathassa „sikeres tevékenységét”, és azt is leszögezte, nem adják fel a Magyarországon folytatott ténykedésüket.

És ezeket olvastad már?