KÜLFÖLD

Megható módon segíti iskoláját a két kislány

Két amerikai kislány szokatlan módon próbál segíteni a saját iskoláján az észak-karolinai lakóhelyükön. A testvérek megtudták, hogy a kerületi iskolák, köztük a sajátjaik is több tízezer dollárral, átszámítva 11,5 millió forinttal tartoznak a szövetségi kormánynak, ezután kezdtek megható módon segíteni.
  • Szerző: Ripost

Hailey és Hannah Hager még csak pár napja árul limonádét, de május 20-án már befizettek 460 dollárt, azaz nagyjából 130 ezer forintot, a nem kis összegre pedig csak az üdítőárusításból tettek szert. A 13 éves Hailey és a 11 éves Hannah édesanyja, Erin Hager elmondta, hogy gyermekei először a nagypapájukat ellátó ápolóközpontnak gyűjtöttek, de amikor megtudták, hogy bajban vannak az iskolák, megváltoztatták céljukat.

Hannah iskolája jelezte először az anyukának, hogy több ezer dollárral tartoznak a szövetségi kormánynak, majd kiderült, hogy Hailey iskolája is hasonló problémákkal küzd. A menzai adósság az évek során halmozódott fel, mert sok szülő nem tudott fizetni. Egy család például 800 dollárral, azaz 226 ezer forinttal van elmaradva.

A lányok az iskoláknál állították fel limonádés standjukat, az üdítőért eddig befolyt összeget száz százalékban jótékony céljukra fordították. A kezdeményezés egyre népszerűbb a környéken, ezért mindenki reménykedik, hogy a végén összegyűlik a pénz. A lányok édesanyja elmondta: ennél büszkébb nem is lehetne, hiszen gyermekei mindenkinek példát mutatnak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?