KÜLFÖLD

Megható: így tette meg első lépéseit az agybénult kisfiú -videó

Családja szeretetének köszönhetően elképesztő fejlődést ért már el.
  • Szerző: Ripost

Louie George Wood koraszülöttként jött a világra 28 hetesen és egy görcs miatt lebénult. A kisfiú agya is megsérült és a fejlődési folyamata is késleltetett lett.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Így éjjel-nappal ápolásra szorul, de szülei, Jodie Morgan és Tom Wood segítségével a fejlődése sok várakozást felülmúlt már.

Az orvosok azt mondták, a kisfiú valószínűleg sohasem fog tudni megszólalni, de tavaly már kimondta az „anya” szót.

Egy Leckey Firefly Upsee nevezetű speciális heveder segítségével képes volt megtenni az első lépéseit. Ez az eszköz lehetővé teszi az állás és a mozgás begyakorlását a beteg kisfiú számára.

A büszke édesanya Jodie (33) fel is vette a csodálatos pillanatot, amire már nagyon régen vártak, visszaemlékezve a brit Metro oldalának azt mondta: „a könnyeimmel küzdöttem a felvétel alatt.”

Tom (34) Louie apja segítette az első lépéseinek megtételében.

„Nagyon büszke voltam, amikor láttam, hogy Louie sétál. A szívem csak úgy repesett a boldogságtól. Négy éves kisfiúként szaladgálnia kellene, de a körülményeket figyelembe véve ez is óriási siker volt a számunkra” – nyilatkozta az édesanya.

„Louie annyira izgatott volt, hogy folyamatosan sóhajtozott. Az arca pedig mindent elárult” – tette hozzá Jodie.

A 400 fontba (kb. 150.000 forint) kerülő eszköz abban fogja segíteni, hogy a fokozatos súlyterhelés segítségével megtanulja használni a lábait, hogy a jövőben képes legyen saját erejéből állni és majd sétálni is.

A hatalmas fejlődés után Louie bátya már arról álmodók, hogy egyszer majd együtt focizhatnak.

A kisfiúra való tekintettel a család nem mozdult ki otthonából a világjárvány idején. A kisfiú fejlődésén egy drága műtéti beavatkozás is segíteni tudna, amire nemrég gyűjtést szerveztek a szülei.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?