KÜLFÖLD

Megharapta a női buszsofőrt egy balhézó részeg utas

A Svájcban található Sankt Gallen nevű város egyik buszmegállójában nézeteltérés támadt két férfi között. A vita később a buszon folytatódott, ami addig fajult, hogy még a női sofőrt is megtámadták, a buszt pedig egyikük megpróbálta elkötni.
címkék:
  • Szerző: WM

Hihetetlenül büszke a beosztottjára Ralf Eigenmann, a Sankt Gallen-i közlekedési vállalat vezetője.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A sofőrjeinknek két dolga van vészhelyzetekben: értesíteni a rendőrséget és biztonságba helyezni az utasokat. A sofőrünk ezeknek eleget tett

– jelentette ki Eigenmann. A svájci város tömegközlekedési cégének vezetője azután nyilatkozott, miután a svájci sajtóban megjelentek szerint egy részeg szomáliai migráns megpróbált ellopni egy buszt. Az eset azzal kezdődött, hogy a város egyik buszmegállójában összevitatkozott két férfi. A nézeteltérés később az időközben megérkezett helyi járaton folytatódott.

Képünk illusztráció
Fotó: PHILIPPE LOPEZ / AFP_illusztráció

A heves szóváltás és kiabálás a női sofőrnek is feltűnt, ezért előbb félreállt, majd kiszállva a vezetőfülkéből próbálta meg lecsillapítani a vitapartnereket. Egyiküknek – egy 29 éves részeg szomáliai migránsnak – azonban nem tetszett, hogy egy nő rászól, ezért előbb arcon ütötte, majd bele is harapott. Az áldozat szerencsére csak könnyebb sérüléseket szenvedett, így volt lehetősége ezt követően riasztani a rendőröket és kiterelni az utasokat a járműből.

A félmeztelen támadó ráadásul még a buszt is megpróbálta ellopni, de a sofőr ebben is megakadályozta. Az afrikai bevándorló továbbra sem volt hajlandó leszállni, így őt bezárták az akkor már üres buszba, és addig ki sem engedték, amíg a járőrök meg nem érkeztek.

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?