KÜLFÖLD

Meghalt az első koronavírusos beteg az USA-ban

Egy ötvenes éveiben járó nő hunyt el Washington államban.
  • Szerző: Ripost

Az amerikai Fox News hírcsatorna arról számolt be, hogy meghalt az Egyesült Államokban egy ember a koronavírus okozta betegségben. Ő az első áldozata a halálos kórnak az USA-ban. Egyelőre csak annyit közölt a helyi egészségügyi hatóság tisztviselője, hogy az illető Washington államban halt meg.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: AFP

Donald Trump sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a halálos áldozat az 50-es évei végén járt, „orvosilag magas kockázatú beteg volt”, vagyis krónikus betegségben szenvedett a nő. Azt még egyelőre vizsgálják, hogy utazott-e fertőzött területre vagy érintkezhetett-e olyannal, aki ott volt.

Bár ez az első halál az Egyesült Államokban, nem ez az áldozat az első amerikai, aki elhunyt a koronavírusban. Egy 60 éves amerikai állampolgár meghalt Vuhanban.

A sajtótájékoztatón elmondták, hogy 67 esetről tudnak az Egyesült Államok területén. Négy esetben azonban nem tudnak olyan utazási előzményről, hogy a betegek fertőzött területre mentek volna. A négy rejtélyes eset sem ismeri egymást: ketten Kalifornia államban élnek, egy nő Oregonban, egy tinédzser fiú pedig Washington államban.

És ezeket olvastad már?