KÜLFÖLD

Meghalt az antibiotikumtól elszíneződött bőrű, koronavírusos orvos

A 42 éves wuhani urológus még januárban fertőződött meg az új típusú kínai koronavírussal. Az orvosai antibiotikummal kezelték, aminek következtében elszíneződött a bőre. A férfi szervezete négy hónappal a kórházba kerülése után adta fel a harcot.
  • Szerző: WM

Hu Weifeng koronavírus-tesztje január 18-án lett pozitív, mint kiderült a munkája során fertőződött meg. Az urológus állapota pedig olyan rohamosan romlott, hogy napokon belül a munkahelyéül szolgáló kórház intenzív osztályára került, ahol 99 napig szorult ellátásra. Az urológus akkor került a nemzetközi lapok vezető híreibe, amikor a kórházi kezelés során elszíneződött a bőrszíne.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A sokkoló változás egyik napról a másikra állt be.
Fotó: Beijingi TV

A wuhani orvosok nem voltak hajlandóak elárulni, hogy milyen gyógyszereket adtak a betegnek, a hivatalos álláspont szerint valamilyen antibiotikumra reagálhatott így a férfi szervezete. Bár, április elején Hu Weifenget kiengedték az intenzívről, az orvosok nem voltak nyugodtak az állapota miatt. Az egyik doktor szerint nem csak a beteg szervezete, de az elmeállapota is megromlott a három hónap alatt.

Májusban végül szélütést kapott Hu, aminek súlyos agyvérzés lett a következménye. A férfi szervezete június másodikán, vagyis négy és fél hónappal a fertőzés felismerése után adta fel a küzdelmet.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?