KÜLFÖLD

Megerősítették: meghalt Hitler

Az egyik legnépszerûbb összeesküvés-elmélet kapott léket egy francia kutatásnak köszönhetően: Adolf Hitler valóban meghalt 1945-ben.
  • Szerző: Ripost

Egy francia kutatócsoport vizsgálhatta meg Hitler Moszkvában tartott fogsorát, hogy megállapítsák, mikor és mi okozhatta a náci vezér halálát.

 

Ezek egyértelműen az ő fogai, nem lehet kétségünk. A tanulmányunk pedig azt igazolja, hogy Hitler 1945-ben halt meg” – mondta Philippe Charlier professzor.

Ezzel szeretnénk véget vetni minden, Hitlerről szóló összeesküvés-elméletnek. Nem menekült tengeralattjárón Argentínába, nem bujkál egy bázison az Antarktiszon, és nincs a Hold sötét oldalán.

Az öt professzor kutatását pénteken hozták nyilvánosságra a European Journal of Internal Medicine szaklapban. A kutatók azt is leírták, hogy a fogakon nem találtak hússzövet-maradványokat, tehát az is tény, hogy a Führer vegetáriánus volt.

A halál pontos okát azonban nem volt lehetőségük kideríteni – Hitler koponyáját ugyan megnézhették, ám alapos kutatásokat nem végezhettek rajta. A náci vezér 1945. április 30-án követett el öngyilkosságot Eva Braunnal, egyes vélemények szerint ciánkapszulával, míg mások szerint főbe lőtte magát. Charlierék elmondása szerint a koponya jobb felén valóban volt egy lyuk, amit akár golyó is okozhatott, de ezt nem vizsgálhatták. A fogakon azonban nem találtak lőpormaradványokat, így ha Hitler pisztollyal is ölte meg magát, az biztos, hogy a csövet nem a szájába dugta. A fogakon azonban kékes maradványokat is találtak, amely ciánra utalhat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?