KÜLFÖLD

Megdöbbentő új szabályozást vezetnek be a nagy tekintélyű BBC-nél

A nagyon objektív, állítólag teljesen közszolgálati BBC berkeiben dübörög a cenzúra. Miközben mûsoraikban több közép-kelet-európai országot, köztük hazánkat is a sajtószabadság megsértésével vádolnak, náluk tiltották meg bizonyos kifejezések használatát.
  • Szerző: ripost

A BBC új direktívája szerint a dolgozóik nem használhatják a terror, terrortámadás, terrorizmus szavakat, csak akkor, ha valakitől idéznek. A különböző terrortámadásokat a csatorna a támadás helyszínével és formájával fogja leírni, tudósít a 888.hu.

Így például

a nizzai terrortámadás nizzai kisbuszos támadás lesz náluk.

A BBC legújabb terroristamosdató akciója sokakat felháborított, több szakértő és képviselő is úgy nyilatkozott, hogy a terror szó szándékos kihagyása, tiltása ellenkezik a csatorna közszolgálati jellegével.

Egy konzervatív képviselő így kommentálta az esetet:

Õk terroristák, és ezek terrortámadások. A BBC-nek nem kellene foglalkoznia a terroristák érzékenységével.

A csatorna egyik újságírója viszont megvédte a gyakorlatot, mondván az, aki az egyik embernek terrorista, az a másiknak lehet szabadságharcos – írja a Daily Mail.

A BBC-nél sem kellene elfelejteni, hogy ez a píszí szöveg a valóság durva torzítása. Ha elfogadjuk, eljuthatunk odáig is, hogy mondjuk a lopás, tolvaj kifejezéseket is be kell tiltani, hiszen ami az egyiknek lopás, a másiknak vagyonszerzés.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?