KÜLFÖLD

Megdöbbentő fejlemény: ez történt a berlini kamion fülkéjében

Úgy tûnik, hogy a korábbi híresztelésekkel szemben, esélye sem volt a lengyel sofőrnek harcolnia a terroristával.
  • Szerző: WM

Pár nappal a berlini karácsonyi vásárt ért terrortámadást követően arról írtak a német nyelvű újságok, hogy a lengyel kamionsofőr az utolsó leheletéig küzdött a tunéziai terrorista ellen. Ezt a kiszivárgott boncolási eredményekre hivatkozva közölték. Sokan tényként kezelték, hogy Lukasz Urban egy hős, amiért a teherautó kormányát elrántva megakadályozta, hogy még több halálos áldozatot követeljen a merénylet. 35 ezer ember aláírásával már egy petíció is kering a neten, ami arról szól, hogy a német államfő adományozzon posztumusz érdemkeresztet a lengyel férfinak.

A kedden hivatalosan közzétett boncolási eredmények azonban most arra engednek következtetni, hogy Anis Amri már a vásárba hajtás előtt több órával fejbe lőtte a kamion vezetőjét - írja a krone.at. Azt egyelőre nem sikerült megállapítani, hogy Lukasz Urban élt-e még  a tömegbe hajtáskor.

Nem ez az egyetlen megválaszolatlan kérdés az üggyel kapcsolatban. A hatóságok még mindig nem tudják biztosan, hogy Anis Amri egy németországi terrorhálózat vezetője volt-e. Mint ahogy azt sem sikerült kideríteni, hogy a terrorista hogyan tudott a merényletet követően ellenőrzés nélkül előbb Franciaországba, majd Olaszországba utazni.

A nyomozók még azt is vizsgálják, hogy Anis Amri egyedül követte-e el a támadást, vagy voltak segítői, akik a menekülésében is támogathatták.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?