KÜLFÖLD

Megdöbbentő dokumentumok kerültek elő Soros alapítványáról

Soros György alapítványáról olyan dokumentumok szivárogtak ki, amelyek egyértelmûen bizonyítják, hogy a milliárdos üzletember tudatosan befolyásolja az Európába tartó migrációt és az ezzel kapcsolatos társadalmi folyamatokat.
  • Szerző: WM

 Soros György alapítványa, az Open Society Foundation (OSF) komoly összegeket költött arra, hogy jobb színbe tüntesse fel az Európába érkező afrikai migránsokat. Az alapítvány 1,8 millió dollárt (450 millió forint) költött arra, hogy pozitív híradások cikkek jelenjenek meg a szomáliai bevándorlókról. Az iratokat még 2016 augusztusában szivárogtatta ki a DCLeaks.

 A fizetett propaganda hét európai városra összpontosult elsősorban, így a Londonban, Koppenhágában, Malmőben, Amszterdamban, Leichesterben, Helsinkiben, Oszlóban élők véleményét próbálták befolyásolni. Az iratokban konkrét célokat is megneveznek - írja az Epoch Times.

Eszerint az OSF-nek el kell érnie, hogy a civilszervezetek minél nagyobb polgári és kormányzati szerepekhez jussanak, kormányzati szinteken legyenek befolyással a szomáliaiak integrációs politikájára, illetve, hogy a média segítségével előremozdítsák a szomáliai közösségekről folytatott társadalmi vitákat. A szomáliaiak azért kerültek középpontba, mert ők az egyik leginkább elutasított népcsoport Európában.

A Soros által finanszírozott alapítvány jelentésében arról ír, hogy a szomáliaiakról szóló híradások eddig túlzottan negatívak voltak, és szinte csak a terrorizmussal és a kalózkodással foglalkoztak, amin a jövőben változtatni kell. 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?