KÜLFÖLD

Megcsináltatták a fogaimat és jó a kaja is! Dicshimnusz egy német börtönhöz

Két és fél éves börtönre ítélte a bíróság azt a 69 éves bolgár férfit, aki hét iraki migránst csempészett kegyetlen körülmények között Szófiából Németországba.
  • Szerző: WM

Megcsinálták a fogaimat, jó a kaja, és rendszeresen kapok gyógyszereket

– írta nővérének címzett levelében az a 69 éves bolgár férfi, akit embercsempészés miatt ítéltek el Drezdában. Az idős férfi a szívélyes sorok ellenére nem egy szanatóriumban tölti büntetését, hanem egy szigorúan őrzött német börtönben. A rendőrség az elítélt ügyével kapcsolatban megdöbbentő részleteket árult el. Ezek szerint egy Ford kisbusz csomagterében három, 170 x 90 x 50 cm-es rakodóládát helyeztek el, ezekbe bújtattak hét, 12-32 év közötti iraki migránst.

Az illegális bevándorlóknak tilos volt kijönniük a 35 órás út során, a sofőr csak nagy ritkán adott nekik kekszet és vizet. Az ügyészség szerint a migránsok 7000 eurót, átszámítva több mint kétmillió forintot fizettek a fuvarért. Az irakiak azt mesélték a német hatóságoknak, hogy Georgi L. nem reagált sem a segélykiáltásukra, sem a dörömbölésükre.

A bolgár sofőr korábban azzal védekezett, hogy ő semmit sem tudott a migránsokról, csupán bútorok szállításával bízták meg. A bíróság azonban nem hitt neki, így két és fél éves börtönre ítélték, ezen kívül a vezetői engedélyét is bevonták.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?