KÜLFÖLD

Megbukott a nyelvvizsgán, mégis dolgozik Angliában a műhibabotrányba keveredett magyar orvos

A brit sajtó szerint azért halt meg majdnem egy kisgyerek, mert a magyar orvos képtelen megtanulni angolul.
  • Szerző: Ripost

A férfi tizenegy évvel ezelőtt végbélműtétet végzett egy négyéves kisfiún a manchesteri gyermekkórházban. A beavatkozás során a gyerek fenolinjekciót is kapott, ám 3 helyett állítólag 80 százalékos töménységűt. A Daily Mail című brit bulvárlap azt írta, a magyar orvos azért hibázott, mert nem tud angolul, és miatta harminc korrekciós műtétet kellett elvégezni a gyereken.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

Az idős orvos hatszor próbálkozott az angol nyelvvizsgával, legutoljára idén, de mindig megbukott. És mindig arra hivatkozott, hogy a követelmény kor szerinti diszkrimináció, hiszen a 60 év felettiek már nagyon nehezen tanulnak nyelveket.

A Daily Mail most arról ír, hogy bár az orvosi ügyeket kivizsgáló brit bizottság nem fogadta el az érvelését, a magyar orvos nyelvtudás nélkül is ismét dolgozhat Angliában.

A magyar orvost három évvel az incidens után felfüggesztették, de annak ellenére, hogy angolul továbbra sem tud, illetve hogy a legutóbbi kudarca után teljesen felhagyott a nyelvtanulással, feltételekkel ugyan, de újra dolgozhat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?