KÜLFÖLD

Meditációs órákat kell tartani párizsi iskolában az erőszakos diákok miatt

A főként migránsok lakta párizsi elővárosokban jellemző az iskolás diákok részéről elkövetett fizikai agresszió.

A Párizs közvetlen szomszédságában található, főleg migránsok lakta Seine-Saint-Denis nevű megye több iskolájában is kötelezővé tették a meditációs órákat, hogy visszaszorítsák a diákok részéről elkövetett testi sértések magasak számát – írja a francia sajtó.

A döntés értelmében a diákoknak kötelező jelleggel részt kell venniük a jövőben ezeken a „műhelymunkán”, ahol főként jóga-alapú gyakorlatokat végeznek majd.

A meditációs órákat vezető egyik oktató arról mesélt, hogy a legtöbb fiatal, elsősorban a fiúk, képtelenek az érzelmeiket kezelni. Ezért megtanítjuk nekik, hogyan álljanak ellen a vágyaiknak, hogy ne ösztönszerűen cselekedjenek. Az erőszak ugyanis nem más, mint egy érzelem, ami így kerül kifejezésre. Ennek megelőzése érdekében például arra kérünk diákokat, hogy szorítsanak meg jó erősen a zsebükben egy tárgyat, hogy így próbálják meg elterelni a gondolataikat a haragról.

„Kevesebb baj és verekedés történik nálunk, amióta bevezettük a meditációs műhelymunkát. A diákokat sokkal jobban érdekli az élet és az iskola, amióta elkezdtük a programot.”

- fogalmazott egy helyi középiskola igazgatója a sajtónak.

És ezeket olvastad már?