KÜLFÖLD

Máris hiányzik a raboknak, kiengedik a 15 éve közéjük zárt állatot

Az állatot abba a börtönbe zárták, ahová a legveszélyesebb bűnözőket küldik Kazahsztánban.
  • Szerző: Ripost

Miután tizenöt évet töltött rácsok mögött egy emberek számára fenntartott börtönben, hivatalosan kiszabadult Kátya, a medve, akit azért zártak be 2004-ben, mert maradandó sérüléseket okozott két embernek – írja a Mirror.

A nőstény medve 2004-ben két alkalommal támadott meg túrázókat nem messze a börtöntől. Mindkét alkalommal súlyos sérüléseket okozott, ezért a hatóságok befogták. A börtön szóvivője azt mondta, azért zárták be az állatot, mert szabadon engedni túl veszélyes lett volna, máshová pedig akkoriban nem tudták vinni.

Kátyát egy olyan börtönben tartották fogva, ahová a legveszélyesebb bűnözőket küldik Kazahsztánban. Két cellája volt és egy medencéje, az ellátásáról pedig a többi rab gondoskodott. A fogvatartottak azt mondják, Kátya máris nagyon hiányzik nekik.

A medve most egy állatkertként is működő rezervátumba kerül, ahol sokkal több szabadsága lesz. A szóvivő szerint majdnem úgy érezheti majd magát, mintha visszakerült volna a természetbe. A beilleszkedés azonban nem lesz számára egyszerű, hiszen az elmúlt tizenöt év során nem találkozott más állatokkal.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?