KÜLFÖLD

Már egy osztrák szükségszállón is megjelent a koronavírus

A Salzburg közelében fekvő bergheimi menekültszállón karantén alá kellett helyezni 162 migránst, miután egy 35 éves iraki bevándorlónak pozitív lett a koronavírus-tesztje. A Németországban található suhli befogadó központban pedig továbbra is nagyon feszült a helyzet.
  • Szerző: RIPOST

A salzburgi hatóságok úgy döntöttek, hogy karatén alá kell helyezni a bergheimi menekültszálló mind a 162 lakóját. A szakemberek szerint erre azért volt szükség, mert nem lehet egyértelműen megállapítani, hogy kivel léphetett kapcsolatba az a 35 éves iraki, akinek szerdán pozitív lett a koronavírus-tesztje. Ausztriában egyébként ez az első eset, amely során hivatalosan is megerősítették, hogy a migránsok között találtak vírusfertőzöttet. A szálló lakói egyébként vegyes érzelmekkel fogadták a kényszerintézkedést.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nem zárható ki, hogy a németországi Suhlban lévő befogadó központhoz hasonlóan Bergheimban is elszabadulnak majd az indulatok.

A suhli menekültközpont
Fotó: WichmannTV / Getty Images

Suhlban már több tucat rohamrendőrt is ki kellett vezényelni a menekültszállóhoz. A hatóságok nem tartják kizártnak, hogy hamarosan könnygázt vagy vízágyút kell majd bevetniük az egyenruhásoknak. A helyszínen van több tolmács is, és próbálják megértetni a lakókkal, hogy a karantén elkerülhetetlen. A rendőrség szerint egyébként egy kisebb keménymag tüzeli a többi 500 lakót az ellenállásra. Helybéliek beszámolója szerint folyamatosak a szökési kísérletek, van, hogy csoportosan próbálnak meg átmászni a kerítésen.

Német hírportálok pedig arról adtak hírt, hogy a kerítésostrom során még az Iszlám Állam nevű terrorszervezet zászlója is előkerült. A migránsok pedig a feszült helyzetekben a gyermekeiket állítják a kerítés közvetlen közelében, gondolván, hogy a kicsik megvédik őket a hatóságok szükségszerű válaszcsapásaitól.

És ezeket olvastad már?