KÜLFÖLD

Ömlött a vér, sírt a kisfiú az állatkertben, minden egy majom miatt történt

Máris baleset történt a néhány napja megnyitott intézményben.
címkék:
  • Szerző: Doris

A kedden megnyitott portugál Santo Inacio állatkertben pénteken egy majom leharapta egy kisfiú ujját – írja az euroweeklynews.com.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Shutterstock

A leharapott ujjat sikerült visszaszerezni az állattól, az ötéves kisfiút kórházba szállították, ám hogy sikerült-e visszavarrni az ujjat, arról egyelőre nem tudni. A baleset akkor történt, amikor a kisfiú mogyoróval etette az állatot – amit egyébként egyértelműen tilos.

Az állatkert kapcsolatban maradt a sérült kisfiú családjával, és úgy tudják, a gyerek jól van. A Santo Inacio állatkert Portótól nem messze található, és több mint hatszáz állatnak ad otthont, a járvány kitörése előtt pedig éves szinten másfél millió látogatójuk volt. Az intézmény csak három nappal a baleset előtt, kedden nyitotta meg újra a kapuit.

Korábban az intézményben dolgozó gondozók arról beszéltek, az állatokon is látszott a járványügyi lezárások hatása: mivel látogatók híján nem érte őket annyi inger, az állatok látványosan többet aludtak. Most, hogy az intézmény újra kinyithatott, az állatoknak újra meg kell szokniuk az új ritmust. A majomnak ez nem annyira sikerült.

 

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?