KÜLFÖLD

Majdnem leégetett egy holland várost a világ legnagyobb újévi máglyája

Régi népszokás Hollandia bizonyos vidékein, hogy hatalmas máglyával búcsúztatják el az óévet és köszöntik az újat. Bár a szokás nem csak értelmetlen és rendkívül környezetszennyező, idén sikerült igazán balesetveszélyesre összehozni, kezelhetetlenné vált a hatalmas máglyatûz.
  • Szerző: Ripost

Imádnak a hollandok tüzeskedni az óév búcsúztatásakor. Évről évre máglyát építenek Hágában, a scheveningeni tengerparton. A megalomán építmény már a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült, több tízezer raklapot égetnek el ilyenkor a hollandok.

2018-at is egy ilyen toronyház méretű "tábortűzzel" akarták elbúcsúztatni, ám nagyon rosszul sült el az ünnepség. A máglyát rossz irányból gyújtották meg és a lehető legrosszabb módon terjedt végigrajta a tűz, egyszerűen kezelhetetlenné vált.

A raklapok potyogni kezdtek a torony tetejéről, csakhogy rossz irányba. Így nem csak pokoli hőség és füst keletkezett, hanem hatalmas riadalom is. Mindenki menekült, mert a lezuhanó, égő raklapok a biztonsági kordonon kívülre potyogtak.

Az izzó parazsat és pernyét egyenesen a város felé fújta a szél, szinte armageddoni hangulatot keltve a városlakókban.

A partmenti utcákban számos kerékpár és autó szénné égett, és több tűzesetet is jelentettek a környező házakból. Csoda, hogy nem égett porig az egész város!

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?