KÜLFÖLD

Magángéppel érkeztek a migránsok a reptérre, diplomatának hazudták magukat

A müncheni repülőtéren szállt le az a magángép, amelynek fedélzetén egy négyfős iraki család utazott. Az önmagukat diplomatáknak kiadó migránsokról hamar kiderült, hogy nem csak a háttértörténetük, hanem az irataik sem valósak.
  • Szerző: WM

Az iraki bevándorlók sokat adtak a látszatra, egy méregdrága magánrepülővel érkeztek meg Münchenbe, majd a hatóságoknak azt állították, hogy az édesapa diplomata, így az egész családnak diplomata útlevele van. Az irakiak története szerint Isztambulból indultak, Dominikára tartottak, és mindössze egyetlen éjszakát szerettek volna Münchenben aludni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció.
Fotó: shutterstock

A repülőtér alkalmazottja azonban bizalmatlan volt, gyanús volt neki, hogy a diplomaták körében használt francia nyelvet egyikük sem beszéli, de még az angolul feltett kérdésekre sem tudnak válaszolni.

Ránézésre nem lehetett megállapítani, hogy hamisak a diplomata útlevelek.
Fotó: bild.de

Amikor a rendőr alaposabban utánanézett az útleveleknek, hamar kiderült, hogy ezek nem valódiak. Mivel az édesapa egy szót sem értett a gyanúsításból és a számára feltett kérdésekből, így a család 12 éves fia próbálta meg elmagyarázni, hogy szökésben vannak. A gyerek arról számolt be, hogy a nagyapja halállal fenyegette meg a családot, amiért az anya és a lánygyermek nem engedték magukat körülmetélni. A szülők állítólag eladták Irakban a jól menő éttermüket és egy üres telket, majd Törökországba menekültek, ahol 60 ezer eurót (kb. 20 millió forint) fizettek egy embercsempésznek, aki rendelkezésükre bocsátotta a magángépet – írja a Bild.

A kisfiú azt is kibökte, hogy az apa azt szerette volna, ha diplomataként beutaznak Németországba, majd ott eltűnnek a hatóságok szeme elől. A családot egy bajor befogadó központban szállásolták el. A hatóságok irathamisítás és illegális határátlépés miatt indítottak eljárást.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Pogácsától a sós rúdig! A legfinomabb sós vendégvárók az ünnepekre

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?