KÜLFÖLD

Ma hol lőnek? Rettegnek az éjjeli lövöldözések után Karlstad lakói

Szinte naponta volt egy-egy lövöldözés Svédországban már két éve is. Sőt, a bandák az államtól vásárolják fel a golyóálló mellényeket. Megdöbbentő, hogyan.
  • Szerző: SZM

100 százalékkal, azaz duplájára emelkedett a halálos, vagy “csak” sérüléssel járó lövöldözések és lövési kísérletek száma 2012 óta
Svédországban
– közölte tavasszal az SVT svéd közszolgálati televízió. Tavalyelőtt már 300 ilyen eset volt – mondta Mikael Högfors, a Nemzeti Törvényszéki Központ csoportvezetője.

A napokban az ország középső részén fekvő Karlstadban szólaltak meg a fegyverek, két egymást követő éjjelen - írta a Breibart.

Az első lövöldözés után egy embert kórházba küldtek, miután a lövések a saját lakásának az ablakán keresztül érték. Egy meg nem nevezett nemzetiségű gyanúsítottat később letartóztattak.

A város Herrhagen nevű környékén élő számos lakos retteg attól, hogy mi jöhet még. Õk mindannyian hallották az éjjeli dörejeket. "Nem vicces, hogy ilyen közel élünk, ez elég szörnyű" - mondta Roland Nillson az SVT-nek, aki éppen abban a társasházban él ahol a lövöldözés történt.

A másik lövöldözés a város központjában volt és annak a sérültjét is kórházba szállították, de a rendőrség ennél többet még nem árult el.  Megdöbbentő új információ, hogy a főként fiatalokból álló bandák azért mernek tűzpárbajba bocsátkozni mert golyóálló mellény van rajtuk.

Hogy kitől vásárolják azokat?
Magától a svéd államtól!
Az adósságok behajtáskor az állam ezzel megbízott cége ugyanis beszámítja a tartozásba a felajánlott golyóálló mellényeket, amelyeket azután árveréseken értékesítenek.

Ez ellen a hihetetlen “üzlet” ellen már rendőrök és Allan Widman liberális képviselő is felszólalt és mindannyian követelik a mellények nyilvános árverésének betiltását.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?