KÜLFÖLD

LMBTQ-aktivisták halálosan megfenyegettek egy brit képviselőt a véleménye miatt

A baloldali politikust azért támadják a társadalmi igazságosság önjelölt harcosai, mert szerinte nincs rendjén, ha a transznemű nők a női vécébe járnak.
címkék:

LMBTQ-aktivisták többször halálosan megfenyegettek és módszeresen zaklattak az interneten egy brit munkáspárti parlamenti képviselőt, aki az őt ért támadások miatt még a pártja idei kongresszusát is lemondta – írja a BBC.

A magát feministának és progresszívnak tartó Rosie Duffieldet azért vették célba transzjogi aktivisták, mert a közelmúltban több közösségi médiás bejegyzésben is kifejtette azon véleményét, miszerint nem tartja helyesnek, hogy transznemű nők olyan, kizárólag nőknek fenntartott helyiségeket használnak, mint a női öltöző vagy vécé. Szerinte az a normális, ha az ilyen helyeket csak és kizárólag a vele született, azaz a biológiai neme alapján használják az emberek.

Duffield elmondása szerint a digitális postafiókját azt követően árasztották el a fenyegetőző levelek, hogy a Twitteren kedvelt egy bejegyzést, melyben azt írták, hogy „a nők olyan emberek, akik méhnyakkal rendelkeznek.”

Rosie Duffield, Canterbury munkáspárti képviselője. (Forrás: UK Parliament)

Rosie Duffield a Sunday Timesnak adott interjújában úgy fogalmazott, hogy a transzaktivisták által indított támadás rendkívül megrémítette, mivel nem csak őt, hanem a családját is megfenyegették. Az agresszív levelek hatására a baloldali politikus nemrég úgy döntött, hogy nem vesz részt a brit Munkáspárt idei kongresszusán, mivel attól fél, hogy a nyilvános rendezvényen rátámadnának.

Sadiq Khan, London munkáspárti polgármestere elfogadhatatlannak nevezte, hogy politikusokat fenyegetések érjék a véleményük miatt. Továbbá elmondta, hogy a munkáspárt egy nyitott és befogadó közösség, és a párt kongresszusán mindenkit szívesen látnak, aki Duffieldhez hasonló álláspontot képvisel a transzneműekkel kapcsolatban.

Pat McFadden munkáspárti képviselő pedig úgy fogalmazott, hogy a pártjának „képesnek kell lennie úgy megvitatni nehéz kérdéseket, hogy annak eredményeként a övéktől eltérő véleményen levők ne legyenek kitéve borzalmas online zaklatásnak.”

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?