KÜLFÖLD

Lezuhant egy repülőgép Ausztráliában, többen meghaltak

Több nemzetközi hírportál is arról számolt be, hogy a repülőgép teljes legénysége életét vesztette a tragédiában.

Az ausztrál hatóságok csütörtökön megerősítették, hogy Új-Dél-Wales tartományban található Namadgi nemzeti parkban lezuhant egy C-130 Hercules típusú teherszállító repülőgép, ami épp a bozóttüzek oltásában vett részt. A fedélzeten tartózkodó háromfős amerikai személyzet életét vesztette a tragédiában – írja a New York Post internetes kidása.

(Egy C-130 Hercules típusú repülő oltás közben, Twitter)

„Ma délután, nem sokkal 13:30 után elvesztettük a kapcsolatot egy C-130-as típusú tartályrepülővel. Egyes hírek szerint a gép már a levegőben kigyulladt. A roncsot egyelőre nem tudjuk megközelíteni, mert a gép egy aktív tűzfészek középén csapódott a földbe. Időbe telik majd mire az egységeink képesek lesznek megközelíteni a roncsokat. A becsapódást valószínűleg a fedélzeten tartózkodó három amerikai állampolgár közül senki sem élte túl. Egyelőre nem tudjuk a tragédia pontos okát, és a sajtó munkatársait arra kérném, hogy bocsátkozzanak találgatásokba ezzel kapcsolatba.” – fogalmazott Shane Fitzsimmons az Új-Dél-Walesi Tűzoltóság (RFS) meghatalmazott szóvivője.

A tragédiában elhunyt amerikai állampolgárok személyazonosságát egyelőre nem hozták nyilvánosságra. Ausztráliában jelenleg is 1700 tűzoltó küzd az ország szinte teljes területén tomboló bozóttüzek ellen.

És ezeket olvastad már?