KÜLFÖLD

Lezárták a Capitoliumot, mert tüntetők ostromolták meg az épületet, egy nőt mellbe lőttek

Lezárták a washingtoni Capitoliumot, mert Trump-párti tüntetők ostromolták meg az amerikai törvényhozás épületét szerdán. A képviselőház és a szenátus ülését, amelyen hivatalosan bejegyzik az elektorok Joe Bidenre leadott szavazatát, felfüggesztették. A képviselőket a rendőrség kíséri ki az épületből.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A televíziók értesülése szerint a hatóságok könnygázt vetettek be az erőszakot alkalmazó, az elnököt támogató több száz tüntető ellen, és a rend fenntartása érdekében erősítést kértek.

Washington polgármestere helyi idő szerint délután 6 órától kijárási tilalmat rendelt el. Donald Trump arra szólította fel híveit a Twitteren, hogy békésen tüntessenek.

Később meglőttek egy nőt a Capitolium épületében szerdán a Donald Trump elnököt támogató tüntetők behatolása közben – jelentette az AP amerikai hírügynökség.

Egyelőre nem világos, hogy a nőt milyen körülmények között érte lövés, és hogy milyen állapotban van. A CNN hírtelevízió azt jelentette, hogy a nőt mellbe lőtték. A beszámoló szerint a parlamenti épület ostroma közben több rendőr is megsebesült, s közülük legalább egyet kórházba kellett szállítani. A helyzet a hírtévé szerint teljesen kaotikus a Capitoliumban.

címkék:
És ezeket olvastad már?