KÜLFÖLD

Levideózta a balesetet egy román sofőr, de valamivel nem számolt

A férfit megbüntették, de ragaszkodott hozzá, hogy a jegyzőkönyvbe írják bele: egy Facebook-csoport számára készítette a videót.
  • Szerző: Ripost

Bírságot róttak ki a Kolozs megyei rendőrök arra a sofőrre, aki egy baleset helyszíne mellett elkocsikázva felvételeket készített az Info Trafic nevű Facebook-csoport számára.

A bírságolási jegyzőkönyv szerint a vezető azért kapta a büntetést, mert nem használt mobiltelefonjához csatlakoztatott érintésmentesítő eszközt vezetés közben és a biztonsági övet is elmulasztotta becsatolni. A jegyzőkönyvet kiállító rendőr mindkét szabályszegésért 2-2 büntetőpontot (1 büntetőpont értéke 145 lej) szabott ki, így aztán a büntetés 580 lejre (átszámítva valamivel több mint 38 ezer forintra) nőtt.

A tetten ért sofőr ragaszkodott ahhoz, hogy a bírságolási jegyzőkönyv megjegyzések rovatába beírják, hogy a felvételt az Info Trafic nevű Facebook-csoport számára készítette. Info Trafic típusú Facebook-csoportok az ország több megyéjében léteznek, ezen a felületen tájékoztatják egymást a sofőrök a radarozó rendőrökről, útátépítésekről és balesetek miatti forgalomkorlátozásokról - írja a Maszol.
 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?