KÜLFÖLD

Letámadták a rendőrséget, eztán tömegmészárlást rendeztek a támadók

Legalább 66 ember életét oltották ki a szudáni Észak-Dárfúrban.
  • Szerző: Ripost

Fegyveresek legalább 66 ember életét oltották ki a szudáni Észak-Dárfúr államban, a vérengzés nyomán vasárnap több mint 1500 ember menekült a szomszédos Csádba – közölte a szudáni Vörös Félhold és az ENSZ illetékes hivatala.

Az említett forrás – és korábban a világszervezet humanitárius ügyeket koordináló hivatala (OCHA) is – vasárnap arról adott jelentést, hogy fegyveresek ennek a szudáni államnak egyik falujában járműveken és lovakon érkezve a helyi lakosságra támadtak, megöltek legalább hatvanhat embert, 38-at megsebesítettek. Az állítólag arab etnikumú támadók felgyújtották a házakat, megtámadtak a helyi rendőrőrsöt is, kirabolták annak épületét, kiürítették a rendőrségi fegyverraktárat. Egyes helyi lakosok szerint viszont az előző napon négy arabot gyilkoltak meg ismeretlenek.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

Az afrikai ország öt államból álló Dárfúr régiójában az utóbbi időben egyre gyakoribbak az etnikai alapú törzsi ellentétek, amelyek a mostanihoz hasonló mészárlásokba torkollanak. A közelmúltban tüntetések is voltak a régióban, ezek résztvevői a közbiztonság javítását követelték és azt, hogy a kormány vessen véget a támogatását élvező fegyveres csoportok támadásainak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?