KÜLFÖLD

Leszúrt férfi rokonai bénították meg a kórház sürgősségi osztályát

A rendőröknek több mint 50 bevándorlót kellett hazaküldenie. A sürgősségi osztály két órán át volt szinte szó szerint blokád alatt.
  • Szerző: WM

Egy 42 éves férfit szállítottak be a hétvégén az egyik berlini kórház sürgősségi osztályára. A leszúrt áldozatról kiderült, hogy egy kurd klán tagja, ráadásul egy 2014-es gyilkossági ügyben vádlottként szerepel. Yakub S.-t a berlini alvilágban csak „Kurd Jákobként” emlegetik. A rendőrség közlése szerint az egyik rokona szállította be a berlini klinikára a súlyos sérüléseket szenvedett 42 éves férfit.

A hatóságok szerint erős a gyanú, hogy a vasárnap esti késelés még az öt évvel ezelőtti leszámolás megtorlása lehet.

A kurd családban futótűzként terjedt a hír, hogy a klán egyik vezetőjét, Yakub S.-t leszúrták. A kórházi dolgozók elmondása szerint pár perc alatt legalább 50 rokon és ismerős bénította meg a sürgősségi osztály működését. A kompromisszumra nem hajlandó, és szép szóból nem értő csoportot végül csak a nagy erőkkel kiérkező rendőrök tudták feloszlatni.

A kórház sajtóosztálya szerint gyalázatos, hogy két órán keresztül nem tudták ellátni a feladatukat a sürgősségi osztályon dolgozók, ahol ráadásul sokszor minden perc számít.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ez a mákos guba lesz az ünnepi asztal sztárja
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?