KÜLFÖLD

Leprás menekült érkezett Riminibe. Vajon hány embert fertőzött már meg?

Az a baj, hogy a lappangási idő átlagban 3-5 év, tehát ma még nem tudható, hogy lesznek-e újabb fertőzöttek az olasz tengerpari városban.
címkék:
  • Szerző: SZM

Egy jóindulatú pappal barátkozott össze az a 29 éves nigériai bevándorló, aki Riminiben többször is járt a plébánián. Az arcán egyre furcsább és nagyobb bőrkiütések kezdtek el megjelenni, ezért beutalták a helyi kórház fertőző osztályára. Ott állapították meg, hogy leprás.

A lepra egy baktérium által okozott fertőző betegség, amely a középkorban szedte a legtöbb áldozatát. Érdekes, hogy annak idején Európában elsősorban Skandinávia déli részén jelent meg.

Bőrelváltozást okoz, ami maradandóan károsítja az arcot, az idegeket, a szemet és a végtagokat, a lábak és a karok a másodlagos fertőzések kialakulása során deformálódhatnak.

 

A lepra gyakran csak nagyon lassan fejlődik ki, a lappangási ideje átlagban 3-5 év, tehát a nigériai migráns is valószínűleg már a beutazása előtt megfertőződött. Ez egyben azt is jelenti, hogy ha ő Riminiben, vagy útközben másokat is megfertőzött, az csak további 3-5 év alatt derül ki.

A további vizsgálatok elvégzésére a leprás menekültet Genovába szállították - írta a Newsrimini.it.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?