KÜLFÖLD

„Lejátszottam neki és elment” – esküvői dalukkal búcsúzott koronavírus miatt haldokló férjétől

Az asszony csak telefonon keresztül tudott elbúcsúzni imádott férjétől.
  • Szerző: Ripost

A világjárvány közepette az emberek nagy része még az eddiginél is jobban támaszkodik a digitális technika eszközeire. Ám egy New York-i asszony, Maura Lewinger ha tehetné, valószínűleg visszaforgatná az idő kerekét, hiszen a koronavírus miatt kénytelen volt az interneten keresztül, FaceTime-on elbúcsúzni imádott férjétől.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk csak illusztráció – Fotó: AFP

„Megköszöntem neki, hogy ő a legcsodálatosabb férj, aki mellett minden nap áldottnak és imádottnak éreztem magam” – mesélte az asszony a CNN-nek, aki miután látta, hogy férje lassan lehunyja szemeit, úgy döntött, hogy még utoljára szerelmet vall neki.

„Lejátszottam neki az esküvői dalunkat. És aztán ennyi. Ott voltam mellette, amikor elment”.

A 42 éves Joe Lewinger a szokásos COVID-19 tüneteket hozta betegsége kezdetén. Fejfájás, köhögés és enyhe hőemelkedés. A férfi légzési nehézségei Szent Patrik napjára, március 17-re súlyosodtak, így kénytelen volt kórházba menni, ahol szinte azonnal kimutatták nála az új típusú koronavírus okozta COVID-19 betegséget. Joe a kórházban egy percet sem volt egyedül, hiszen neje FaceTime-on keresztül folyamatosan tartotta vele a kapcsolatot. Ám a férfit néhány nappal később már lélegeztetőgépre kötötték, és az orvosok is közölték feleségével, hogy Joe állapota rohamosan romlik. Ezután történt meg az utolsó beszélgetésük, ahol az asszony már csak az esküvői dalukat játszotta újra és újra.

„Az emberek gondatlanok, azt hiszik, sebezhetetlenek és hogy velük nem történhet semmi. Nem, nem lóghatsz együtt olyanokkal, akikkel nem egy háztartásban élsz. Bármilyen szomorú és magányos vagy, a legtöbb, amit tehetsz, az az, hogy otthon maradsz a szeretteiddel” – válaszolta a nő arra a kérdésre, miért osztotta meg a világgal tragikus történetét.

A gyászoló Lewinger három gyerekkel maradt egyedül, ám egy közösségi adománygyűjtő oldalon már több mint 90 ezer dollárt (közel 30 millió forintot) gyűjtöttek össze megsegítésükre.

És ezeket olvastad már?