Létrehozva: 2019.02.18.

Lehetetlen Európából kirakni a migránsokat, itt a bizonyíték!

Ha egyszer a Közel-Keletrõl és Afrikából érkezõ migránsok beteszik a lábukat az Európai Unióba, onnan lehetetlenség õket kizavarni. Ezt mutatja egy frissen közölt hivatalos német jelentés is, amely szerint az országból kitoloncolt migránsok harmada rövid idõn belül visszatér Németországba.

A Welt am Sonntag nevű tekintélyes német lap értesülései szerint az ország déli részén található Baden-Württemberg tartományban különösen rossz a helyzet, oda ugyanis a kitoloncolt illegális bevándorlók egyharmada és fele közötti arányban térnek vissza. A hivatalos szervek nem készítenek ilyen pontos statisztikákat, ezért csak a bevándorlási hivatal saccolására lehet hagyatkozni. Kormányzati körökből azonban a német lap olyan információkhoz jutott, amely szerint az országból kitett migránsok legalább egyharmada rövid időn belül visszatér Németországba.

A becslések azt mutatják, hogy a hazájukba visszatoloncolt bevándorlók 10 százaléka dönt úgy, hogy ismét Németországba utazik illegális módon, míg a többi európai uniós tagállamba kitoloncolt bevándorlók közül 30-40 százaléknyian próbálnak ismét szerencsét a németeknél.

A Dublini egyezmény értelmében ugyanis egy elutasított menedékkérőt abba az uniós tagállamba kell visszaküldenie a hatóságnak, ahol őt először regisztrálták.     

Németországban már több éve az egyik legnagyobb politikai beszédtéma a migránsok kitoloncolásának sikertelensége. A rendszert ugyanis rengeteg banális ok akadályozhatja. Például, ha a migráns azt állítja, hogy beteg, vagy azt mondja, hogy vallása vagy szexuális beállítottsága miatt üldöztetés várja otthon, akkor a menedékkérőt nem lehet a hazájába visszaszállíttatni. Ebből az előbb említett friss jelentésből pedig az derül ki, hogy a még kis számban kitoloncolt migránsok egy jelentős része is visszatér a tiltás ellenére Németországba, ahol újra menedéket kérhet, és ha azt elutasítják, akkor még az ellen is fellebbezhet.

Ez pedig odáig vezet, hogy a német államnak az adófizetők pénzéből akár évekig elhúzódóan kell fizetnie havi segélyt. Arról nem is beszélve, hogy már a padlás is tele van azokkal az esetekkel, hogy egy elutasított menedékkérő követ el Németországban komoly bűncselekményt. Ez úgy történhet meg, hogy a hosszas bürokratikus  eljárás során a bevándorló mindvégig szabadon mozoghat, és sokan inkább a német börtönöket választják, mint hogy vissza kelljen térniük a hazájukba.

A kormányzó CDU párt egyik képviselője szeretné, ha ezek az esetek minél kisebb számban fordulnának elő a jövőben, ezért szigorításokat követel az illetékes szervektől. A pontos statisztika vezetése mellett Armin Schuster szerint érdemes lenne megfontolni, hogy azokat az egyszer már kitoloncolt migránsokat, akiket a határövezetben sikerült elfogni, azonnali hatállyal vissza lehessen küldeni abba a szomszédos országba, ahonnan érkeztek.   

Ez is érdekelhet

origo.hu

Krumpliszsákként dőlt el a brutálisan fejberúgott focista - videó

origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

mindmegette.hu

Íme Jamie Oliver angol húsvéti zsömléje - ezt ki kell próbálnod idén!

mindmegette.hu

Nem tudod, mi legyen az ebéd a tavaszi szünetben? Remek menüötleteket ajánlunk a gyerekeknek

magyarnemzet.hu

Rengetegen megnézték Varga Judit megrendítő interjúját

origo.hu

Megható sorokkal üzent a barátjának Tóth Gabi

travelo.hu

Egy magyar pilóta 12 ezer méter magasból lőtt csodás éjszakai felvételeket a Balatonról

ripost.hu

Az eget kémlelte a nyugdíjas a Pilisben, aztán leesett az álla

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Kőgazdag Szandi: Papaszita ne pazarolja rám az idejét

ripost.hu

„48 órával azután váltam el a férjemtől, hogy hozzámentem – megalázó volt, amit tett”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Brüsszeltől Varsóig: háborús pszichózistól szenved Európa

KÜLFÖLD

Drónok segítségével vadászták le az emberekre támadó szlovák vérmedvét

KÜLFÖLD

„Az életünk örökre megváltozott, amikor az egészséges gyermekünk megbotlott. Rettegtem, hogy meg fog halni”

KÜLFÖLD

Fitt volt és egészséges: az esküvője előtt hunyt el a fejfájástól szenvedő fiatal

KÜLFÖLD

Utcán estek egymásnak az aradi diákok: mentő sietett a helyszínre