KÜLFÖLD

Lehetetlen 16 veszélyes dzsihadista kitoloncolása

Az észak-rajna-vesztfáliai menekültügyi minisztérium egy hivatalos megkeresésre kénytelen volt elárulni, hogy jelenleg 16 olyan veszélyes dzsihadista él a tartományban, akiket képtelenek kitoloncolni.
  • Szerző: WM

Abszurdnak nevezi a német a hatóságok szerencsétlenkedését. Miközben az állampolgárok biztonságára jelentenek veszélyt az országban tartózkodó dzsihadisták, különböző okokra hivatkozva nem tudják kitoloncolni őket. A menekültügyi minisztérium szerint a szóban forgó 16 ember közül hatnak az irataiból hiányzik az állampolgárságuk megjelölése, így azt se lehet tudni, hogy melyik országban születtek.

További tíz pedig annak ellenére is még az országban van, hogy már lejárt a tartózkodási engedélyük. Õket azért nem toloncolják vissza, mert a hazájukban kivégzés fenyegeti őket. Fontos hangsúlyozni, hogy közbiztonságra veszélyes dzsihadistákat véd a német állam. Ilyen például a Bochumban élő Sami Ben Mohamed A. is, aki korábban Oszáma bin Láden személyi testőre volt - írja a bild.de.

Bár a titkosszolgálatok állandó felügyelet alatt tartják ezeket az embereket, még így sem lehet kizárni, hogy a jövőben nem fognak merényleteket elkövetni.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Sós vendégváró finomságok
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?