KÜLFÖLD

Legalja: egy papírok nélküli migráns és a bűntársa megerőszakoltak egy 6 éves szintjén lévő szellemi fogyatékos nőt

A gyomorforgató bűncselekmény Franciaországban történt. Sokan a bíróságot hibáztatják a történtekért.

A francia rendőrség őrizetbe vett egy személyazonosságát igazolni képtelen 18 éves fiatalembert, aki a gyanú szerint a bűntársával megerőszakolt egy 6 éves gyermek szellemi szintjén lévő értelmi fogyatékos lányt a Párizstól 40 kilométerre keltre található Meaux belvárosában a nyílt utcán – írja a La Parisien francia hírportál.

Az őrizetbe vett elkövető és a még szökésben lévő tettestársa Meaux központi pályaudvarán cserkészték be a fogyatékkal élő áldozatukat. A 19 éves lánynak, aki épp a szüleihez szeretett volna hazautazni, azt mondták, hogy ilyen későn már nem biztonságos egyedül lenni a belvárosban, azért menjen velük, majd ők adnak neki szállást éjszakára. Nem adtak.

A két fiatalember egy ideig céltalanul bóklászott az áldozattal, akit egy váratlan pillanatban berángattak egy félreeső sikátorba, letépték róla a ruháit, majd felváltva mindketten brutálisan megerőszakolták.

A fiatal lányra sokkos állapotban találtra egy szolgálaton kívüli tűzoltó, akinek nem sikerült semmit megtudnia tőle, ezért egy közeli kórházba szállította, ahol a pszichiátriai osztályra került. Az áldozat végül csak itt került olyan állapotba, hogy valamelyest be tudott számolni a történtekről.

Az áldozat nem épp részletgazdag vallomása, valamint a pályaudvar biztonsági kameráinak felvételei alapján a rendőrség pár nappal később őrizetbe vette a bűncselekmény egyik felételezett elkövetőjét. A 18 éves fiú nem tudta és nem is akarta igazolni a személyazonosságát. A biometrikus azonosítósra alkalmas ismertetőjegyeit (fénykép, ujjlenyomat) pedig egyetlen nyilvántartásban sem találták meg. Egyes francia lapok szerint szinte biztos, hogy az illető egy papírok nélküli illegális bevándorló. Igaz, hivatalos álláspont ezzel kapcsolatban még nem született.

Az eset pikantériája, hogy az őrizetbe vett elkövetőt a bűncselekmény előtt pár héttel már elítélték egy másik szexuális zaklatás üggyel kapcsolatban. Ebben az esetben elképesztően szigorú, 6 hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott, majd szabadon engedték. Sokak szerint, ha a törvényszék ekkor egy kicsit komolyabban veszi a tettes tisztázatlan jogi helyzetét, és az általa elkövetett bűncselekmény súlyát, akkor a második támadásra már nem került volna sor...

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?