KÜLFÖLD

Lefejeztek egy 77 éves apácát, mert muszlim lányokat tanított

A Jézus lányai rendjéhez tartozó, Afrikában szolgáló nővért muszlim fegyveresek végezték ki. A borzalmas eset Ferenc pápát is megrendítette. A térségben 2010 óta többször tört ki fegyveres konfliktus a keresztények és a muzulmánok között.
címkék:
  • Szerző: SZM

Brutálisan levágták a 77 éves spanyol apáca, Inès Nieves Sancho fejét Ismeretlen támadók a Közép-afrikai Köztársaságbanjelentette néhány napja a Vatikán. Ferenc pápa „barbárnak” ítélte a cselekedetet.

Ez a föld egyik legszegényebb országa, ahol folyamatosak az etnikai összecsapások.

Habár a szunnita muszlimok aránya csak 15 százalék, 2010 óta a keresztények és a muzulmánok között többször tört ki fegyveres konfliktus

és a polgárháborúvá fokozódó összetűzések következményeként több százezer lakos menekült el az otthonából.

Az apáca a falu lányainak tanára volt. A helyi vallási szakértők véleménye szerint ezért szabták rá ki a halálos ítéletet, mert a fundamentalista iszlámban a lányoknak semmit sem szabad tanulniuk és nem vállalhatnak munkát. Sancho megtanította a lányoknak, hogyan kell varrni és „életüket a szegények szolgálatába állítani” – mondta róla Ferenc pápa.

Sancho a Jézus lányai rendjéhez tartozott, gyilkosai egyáltalán nem vettek el tőle semmit. Õk csak azért jöttek, hogy megöljék – hangzott el az apáca temetésén.

Forrás: Wochenblick

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?