KÜLFÖLD

Lecsapott a pusztító vihar, egy buszt is felborított a szél Romániában

Forgószél okozott óriási károkat! Figyelmeztetést adtak ki, további szélviharok is kialakulhatnak.
  • Szerző: Ripost

Tucatnyi házról tépte le a tetőt és egy utasokkal teli buszt is felborított a viharos erejű szél kedden a dél-romániai Calarasi megyében, ahol forgószél söpört végig.

Az óránként kilencven kilométeres sebességű szélben egy zarándokokat szállító busz lesodródott az útról Constantin Brancoveanu település térségében és felborult a mezőn - írja a Maszol. A 39 utas közül hét szorult kórházi kezelésre, egyikük sérülései súlyosak.

Drajna település térségében 16 lakóházról tépte le a tetőt a szélvihar. A szomszédos Ialomita megyében, Tandarei város ipari övezetében egy rakomány nélküli nyerges-vontatót borított fel a szél. A sofőrt a helyszínen látták el a mentősök, kórházba utalását elutasította.

A Románia déli részén kedden átvonult zivatarok másutt is villanypóznákat és fákat döntöttek ki. Prahova megyében jelentős mennyiségű jégeső okozott károkat. A megye több településén elöntött pincékhez és gazdasági épületekhez riasztották a katasztrófavédelmet, hogy kiszivattyúzzák a vizet.

Románia déli megyéiben szerda estig érvényben marad a meteorológiai szolgálat által kiadott sárga (elsőfokú) riasztás, a térségben ugyanis továbbra is szélviharok alakulhatnak ki, óránként 70-75 kilométeres sebességű széllökésekkel.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?