KÜLFÖLD

Le Pen bevitt egy gyomrost a választások előtt Macronnak

Alig három hét van már csak hátra az európai parlamenti választásokig. Minden uniós tagállamban folyamatosak a közvélemény-kutatások, Franciaországban most például azt jelzik, hogy Marine Le Pen bevándorlásellenes pártja legyőzheti Emmanuel Macron mozgalmát..
  • Szerző: WM

Úgy tűnik, egyre több európai országban van elege az embereknek a bevándorlást pártoló politikai erőkből. Olaszországban a Matteo Salvini vezette Északi Liga kaphatja május végén a legtöbb szavazatot az európai parlamenti választásokon.

Ugyanakkor Ausztriában, Spanyolországban, Finnországban, Hollandiában és Dániában is olyan eredményeket érnek el a tömeges migrációt ellenző erők, amilyenre eddig nem volt példa.

Ehhez a sorhoz csatlakozik a Marine Le Pen vezette Nemzeti Gyűlés nevű párt, amely az Ipsos közvélemény-kutató cég felmérése szerint a legtámogatottabb párt Franciaországban. Ha most vasárnap tartanák az EP-választást, akkor a Nemzeti Gyűlés 22 százalékot szerezne, míg Emmanuel Macron francia elnök pártja 21,5 százalékon végezne. Két másik közvélemény-kutató cég is Le Penéket mérte az első helyre, azon felmérések szerint még nagyobb arányban vezet a bevándorlást élesen ellenző erő.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?