KÜLFÖLD

„Le kéne lőni a gazdagok egy százalékát” – mondta a szélsőbalos politikus

Őrült forradalmi fantáziálásba kezdett a Die Linke nevű német szélsőbaloldali párt képviselőnője. A politikus szerint az hozná el az igazi áttörést, ha a gazdag emberek egy százalékát lelőnék. A párt elnöke úgy véli, elég, ha kényszermunkára küldik őket.
  • Szerző: WM

Meglehetősen nagy botrány lett a múlt hétvégén tartott Die Linke nevű párt kongresszusán elhangzottakból. A párt egyik képviselőnője véres forradalmi elképzeléseiről beszélt, amikor azt javasolta, hogy lőjék le a gazdag emberek egy százalékát. A hallgatóság ennek hallatán tapsolni kezdett. Az erőszakos képzelgéseket végighallgatta Bernd Riexinger, a párt elnöke is, aki teljes higgadtsággal reagált az elhangzottakra:

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nem lelőjük, hanem kényszermunkára küldjük őket!

– jelentette ki Riexinger. A kormányzó CDU párt főtitkára undorítónak nevezte a szélsőbaloldali párt kongresszusán elhangzottakat. Mások szerint nem ártana, ha a Die Linke pártelnöke kezébe venné a történelemkönyvet, és elolvasná a munkatárborokról szóló fejezeteket.

Bernd Riexinger

Történészek szerint az egykori Szovjetunóban 30 millió embert vittek el különböző munkatáborokba, ahol embertelen körülmények között tartották és dolgoztatták őket. Egyes becslések szerint legalább három millió ember vesztette életét a kényszermunkák során.

A bajor CSU párt pedig elkerülhetetlennek látja, hogy Riexinger ezek után bejelentse lemondását.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?