KÜLFÖLD

Lázadástól tartanak a karantén alá helyezett szükségszállókon

A németországi Heidelberg menekültszállóján 1300 migráns él. Az újonnan érkezőket is megvizsgálják, hogy koronavírusosak-e. Pár eredmény már most pozitívnak bizonyult.
  • Szerző: WM

Baden-Württemberg belügyminisztériuma bejelentette, hogy a heidelbergi menekültszállón öt migráns COVID-19 tesztje is pozitív lett. Azt még egyelőre vizsgálják, hogy az újonnan érkezett öt lakó megfertőzhette-e a koronavírussal a többi lakót. A tartományi belügyminiszter bejelentette, hogy az összes új menedékkérőt a lehető leghamarabb alávetik a szükséges vizsgálatoknak, ezzel is megakadályozva a vírus esetleges terjedését.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció.
Fotó: Burak Kara / Getty Images

Eközben a türingiai Suhl nevű településen is bejelentették, hogy a helyi befogadó központban regisztrálták az első koronavírusos megbetegedést. Éppen ezért a tartomány migrációs ügyekért felelős minisztere a hétvégén közölte, hogy karantén alá helyezik a központ 533 lakóját.

Sajtóinformációk szerint az első beteg egy afgán bevándorló, aki Svédországon és Hamburgon keresztül érkezett hozzájuk.

A város vezetői elrendelték a kijárási tilalmat, és ezzel egyidejűleg megerősítették az intézmény biztonsági őrzését. Már így is volt szökési kísérlet, míg egyes migránsok éhségsztrájkkal fenyegetnek. A hatóságok szerint egyelőre nyugodt a helyzet, de nem lehet kizárni, hogy pár napon belül lázadás törhet ki a migránsok között.

És ezeket olvastad már?