Létrehozva: 2017.10.04.

Las Vegas-i mészárlás: Döbbenetes pénzügyi háttérre derült fény

Kísérteties hangulat uralkodik jelenleg Las Vegasban. A szerencsejátékáról és a féktelen partikról elhíresült városban most senkinek nincs kedve bulizni. A hatóságok legutóbbi beszámolója szerint már 59-re nõtt a vasárnapi countryfesztiválon történt tömeggyilkosság halálos áldozatainak száma, a helyi kórházban 527 embert ápolnak.

A kegyetlen támadás hatására többen is úgy reagáltak, hogy a rendezvény látogatói megérdemelték, amit kaptak. A countryfesztivált ugyanis éppen a szabad fegyverviselést támogató szervezet szponzorálta.

A country a fegyverrel hadonászók zenéje...

 – ez a Facebook-komment a CBS televízió alelnökének, Hayley Geftman-Goldnak például az állásába került.

A liberális újságíró még azt is hozzátette, hogy nem érez részvétet az áldozatok iránt. 

A koncert helyszíne mellett magasodó Mandalay Bay szálloda harminckettedik emeletéről a 64 éves Stephen Paddock nyugdíjas könyvelő több automata fegyverből golyózáport zúdított a közönségre. A rendőrség még a szállodában végzett az elkövetővel.

A nemzeti lobogókat - Donald Trump elnök rendelkezésére - mindenütt félárbócra engedték péntekig. Közben a hatóságok továbbra is próbálják kideríteni, hogy mi lehetett Paddock indítéka, ám a szóbeszédeken kívül egyelőre semmilyen kézzel fogható bizonyíték nem áll rendelkezésre.

AZ ELKÖVETÕ

Stephen Craig Paddock neve az Egyesült Államokban mostantól szinonimája lett az értelmetlen és határtalan emberi gonoszságnak. A 64 éves fehér férfit pedig sokan úgy ismerték, mint egy nyugodt, megbízható könyvelőt, akinek van taxis engedélye, szeret vadászni, és akinek hobbija a repülés.

Mostantól ő Amerika történetének legnagyobb olyan tömeggyilkosságának az elkövetője, amit kézifegyverrel hajtottak végre.

Az elkövető fivére képtelen feldolgozni, hogy testvére ilyen szörnyűségre képes volt.

Teljesen sokkolt minket az eset, szóhoz sem tudunk jutni. Nem értjük, hogy történhetett ez, semmi oka nem volt, amiért Stephen ezt tehette volna

- állítja Eric Paddock. A testvér állítását támasztja alá az is, hogy amikor a rendőrség átkutatta a férfi házát, semmi különösre nem bukkantak. Teljesen átlagos amerikai állampolgár volt, akinek korábban soha nem gyűlt meg a baja a hatóságokkal.

 A menny pokollá változott

A Las Vegas-i emberek arcáról még nem tűnt el a sokk. A 3309 szobával rendelkező Mandala Bay hotel szinte teljesen üres. Aki tehette, már elutazott a csillogó városból, senkinek sincs már kedve játszani és szórakozni.

A 29 éves ápoló, Sonny Melton feleségével, Heatherrel ment el a countrykoncertekre. A nő zokogva mondta el, hogy férje őt védve halt meg: Sonny a testével takarta őt, miközben menekültek. A gyilkos lövése a hátán érte, a golyó a szívéig hatolt.

Az 50 éves Denise Salmon Burditus és férje, Tony 32. házassági évfordulóját ünnepelte a Las Vegas-i koncerttel.

A nagymama percekkel a lövöldözés kezdete előtt tette fel legfrissebb szelfijüket Facebook-oldalára. Férje karjaiban halt meg.

Blöfföl az Iszlám Állam?

Érdekesség, hogy a támadás után pár órával az Iszlám Állam nevű terrorszervezet már jelentkezett is, hogy az ő katonájuk követte el a vérengzést. Az FBI a mai napig cáfolja ezt, szerintük semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy Stephen Paddock kapcsolatban állt volna a terrorszervezettel. Az Iszlám Állam mégis azt állítja, hogy az amerikai férfi pár hónappal korábban áttért az iszlám vallásra. Ha igaza van az FBI-nak, és semmi köze sem volt Paddocknak a terrorszervezethez, akkor elképzelhető, hogy az Iszlám Állam már korábban is blöffölt. Vagyis több olyan európai merényletet is magára vállalt, ami valójában nem is az ő számlájukra írható. Nem kizárható, hogy az Iszlám Állam ezekkel a valóságot nem fedő híresztelésekkel akar még félelmetesebbé válni az emberek szemében.   

A fegyveresek zenéje

A republikánusok és a demokraták között régóta húzódó törésvonal, hogy míg előbbiek a fegyvertartás kiterjesztéséért, utóbbiak a korlátozásáért küzdenek. A countryzenét pedig a hazafias dalok miatt inkább republikánus zenei műfajnak tartják, a felmérések szerint a kedvelői között is túlnyomó többségben vannak a konzervatívok. Las Vegas iszonyú csapdája tehát, hogy a fegyverek szerelmeseit épp szórakozás közben gyilkolja meg egy ámokfutó – aki a családja szerint egyáltalán nem érdeklődött a politika iránt… A lövöldözés idején épp Jason Aldean countryénekes állt a színpadon, akinek főszponzora az NRA, a szabad fegyverviselők társasága...

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiderült, hogy javul-e az időjárás a hétvégére

origo.hu

Elképesztő: kiderült, ki miatt nincs béke

life.hu

Megszólalt II.Erzsébet bizalmasa: így viselkedett a királynő a színfalak mögött

ripost.hu

Sokan lemondanak róla, Hosszú Katinka így juthat ki az olimpiára

magyarnemzet.hu

Lékai Máté bombaerős olimpiára készül, elmaradhat az Egyiptom elleni meccs

origo.hu

Keményen nekimentek Berki Mazsinak

travelo.hu

Pár nap, és újra kinyit Róma ingyen látogatható, mesés rózsakertje

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Hoppá, más feleségével ebédelt a Házasság első látásra szereplője

ripost.hu

Kiszivárgott: sürgősen költözne Katalin hercegné, az is kiderült, hová!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

A háború Csehország egyik leggazdagabb emberévé tette a "fegyveripar urát"

KÜLFÖLD

"Jobb lesz nektek nélkülem!" – Szívszorító üzenetet hagyott hátra a csodálatos édesapa

KÜLFÖLD

Borzalom: ágyban evett az 5 éves kisfiú, ezért megölte a nevelőanyja

KÜLFÖLD

Elfoglalt egy szirénázó mentőt a feldühödött tömeg, elképesztő, ami ezután történt