KÜLFÖLD

Lángba borul Nagy-Britannia a font miatt

Állandó tüntetések, anarchia és diktatúra - ez várhat az Egyesült Királyságra egy brit üzletember szerint, ha nem értékelik le minél előbb a fontot.
  • Szerző: KF

John Mills milliomos szerint a font árfolyama folyamatosan gondot okoz: növeli a vagyoni különbségeket a szegények és a gazdagok között, rontja a politikusok hitelességét és fékezi az exportot. Az élet eközben nagyon drágává vált, az elszállt árak miatt a lakosok egyre kevesebb terméket tudnak megvásárolni, és a turizmusra is negatívan hat az állandó drágulás. Ráadásul üzleti szempontból sem jó a túlértékelt font: egyre kevesebb nemzetközi vállalat ruház be az Egyesült Királyságban – igaz, ehhez a Brexit is hozzájárul.

 

Mills szerint ha nem értékelik le a fontot, a brit termékek továbbra sem lesznek versenyképesek a nemzetközi piacon. A befektető-vállalkozó szerint a Brexit amúgy kapóra jöhet a devalváláshoz, hiszen emiatt már amúgy is zuhant a font árfolyama.

Mills azt mondja, ha a kormány nem tudja megszüntetni a vagyoni különbségek növekedését, akkor számítaniuk kell arra, hogy hamarosan elszabadul a pokol – az emberek ugyanis nem fogják sokáig bírni ezt az életformát.

A lángok pedig könnyen továbbterjedhetnek az EU-ra is.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?