KÜLFÖLD

Borzalmas tragédia: két felnőtt és egy gyerek meghaltak egy lakótelepi gázrobbanásban

A detonáció miatt beomlott két emelet között a mennyezet, a robbanás kitörte a szomszédos lakások ablakait, és megrongálta az erkélyeket.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Három ember életét vesztette és négy személy megsérült egy moszkvai külvárosi lakótelep épületében történt gázrobbanásban – jelentették a helyi katasztrófavédelem munkatársai.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A robbanás Moszkva Himki nevű külvárosában következett be egy lakásban pénteken reggel. A detonáció miatt beomlott két emelet között a mennyezet, a robbanás kitörte a szomszédos lakások ablakait, és megrongálta az erkélyeket.

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

Két felnőttet és egy gyermeket holtan találtak a helyszínre érkező katasztrófavédelmi munkatársak. További négy személyt – köztük egy 10 éves gyermeket – sérülésekkel kórházba szállítottak.

Az épület lakóit evakuálták, a földgázellátást pedig 36 lakásban elzárták – jelezte az Interfax. Az állami TASZSZ hírügynökség jelentése szerint gázszivárgás okozhatta a robbanást. A hatóságok nyomozást indítottak a baleset kivizsgálására.

A kormányzat még ezen a napon döntött a kártérítésről. Irina Fajevszkaja, a Moszkvai terület szociális fejlesztéséért felelős miniszter újságírókkal közölte: a családok számára minden egyes elhunyt után egymillió rubelt (mintegy 4,2 millió forintot) juttatnak, a súlyos sérülést szenvedők fejenként 500 ezer, a közepesen súlyos sérültek 300 ezer, a könnyebb sérülést szenvedett lakók pedig egyenként 300 ezer rubel kárpótlásban részesülnek.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?