KÜLFÖLD

Különös fémszerkezetet szúrtak ki helikopterről a semmi közepén – fotó

Három méter magas, rozsdamentes fémoszlopot vettek észre egy vadjuh számlálás közben a helikopterből. Egyelőre senki sem tudja mi cél szolgál a rejtélyes fémtárgy.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A Utahi Autópályarendőrség minden évben segít az állam vadőreinek a vadállomány felmérésében. Idén azonban nem volt olyan unalmas a a vadjuh számlálás, mint az előző években, ugyanis egy három méter magas fémszerkezetre bukkantak Utah állam egyik igencsak eldugott részén.

A vörös sziklák között egy biológus vette észre a fémoszlopot, és szólt is a pilótának, Bret Hutchingsnak, hogy forduljon vissza, mert látott valami különöset.

„Ez volt a legfurcsább dolog, amellyel odakint találkoztam, mióta csak repülök„ – fogalmazott Hutchings, hozzátéve, hogy valószínűleg emberi tárgyat találtak, és nem az égből ejtették le, hanem szilárdan a földbe helyezték el. Úgy gondolja, egy újhullámos művész vagy egy sci-fi rajongó műve lehet – írja a The Guardian.

Az objektum egyébként kísértetiesen hasonlít a 2001 űrodüsszeia c. fil, kutikus megalitjára. Sőt a kutatók éppen olyan kíváncsian tapogatták, mint a filmbéli majomeberek...

A hatóságok nem hozták nyilvánosságra az oszlop pontos helyét, mert nem szeretnék, ha emberek tévednének el és kerülnének bajba, miközben a rejtélyes oszlopot keresik.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?