Létrehozva: 2019.10.30.

Köztemetőben robbantgattak a brutális merényletre készülő muszlimok

Brutális terrortámadásra készülhetett Németországban az a három iraki migráns, akiknek a bírósági pere a héten kezdődött meg Hamburgban. A bevándorlók az éj leple alatt egy köztemetőben próbarobbantásokat végeztek a saját készítésű bombáikkal.

A 23 éves, iraki származású unokatestvérek, Shahin F. és Hersh F. egy Hamburg közeli kis faluban, Elpersbüttelben éltek. Az ügyészség azzal gyanúsítja őket és egy harmadik társukat, hogy súlyos terrortámadás elkövetését tervezték valahol Németországban, de feltehetően a pontos célpontot még ők maguk sem választották ki. A vádirat szerint az iraki trió terve az lehetett, hogy minél több olyan embert öljenek meg vagy sebesítsenek meg, akik nem muszlimok, vagyis az ő szemükben hitetlenek. A 36 éves Sarkawt N. az unokatestvérekhez csatlakozva szintén előkészítő lépéseket tett, hogy pokoli tervük megvalósuljon. A héten elkezdődött bírósági tárgyaláson elhangzottak szerint a hatóságoknak nagy szerencséjük volt, mivel a három bevándorló nagyon óvatlan volt, így hamar a nyomozók látókörébe kerültek. Amikor a hatóságok számára is egyértelmű lett, hogy az irakiak robbantásos merényletre készülnek, akkor 200 rendőrt állítottak a megfigyelésükre.

Kapucnikkal takargatták magukat a gyanúsítottak
Fotó: afp

Interneten kaptak leírást a bomba összeszereléséhez

Az ügyben eljáró ügyész a tárgyalóteremben elmondta, hogy az unokatestvérek tavaly novemberben döntötték el, hogy merényletet fognak végrehajtani. Az ehhez szükséges előkészületeket és gyakorlatokat meg is kezdték, de 2019. január 30-án, még mielőtt igazán élessé vált volna a dolog, az egyenruhások lecsaptak rájuk. A fiatalok egy Angliában élő migránssal is felvették a kapcsolatot, a hatóságok Fatah A.-t az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez köthető személyként tartják számon. Ő lett volna az, aki végül a házi készítésű bomba befejezéséhez szükséges gyújtószerkezetet elküldte volna az iraki migránsoknak. Fatah A.-t azonban már megfigyelés alatt tartották a brit rendőrök, akik ezek után azonnal őrizetbe vették, majd riasztották német kollégáikat. Az unokatestvéreket nem zavarta, hogy a gyújtószerkezet végül nem érkezett meg, és a kontakt személy is eltűnt, ők tovább folytatták az előkészületeket. Röviddel szilveszter előtt az iraki bevándorlók nagy mennyiségben vásároltak rakétákat és petárdákat.

Rendőrségi helikopterrel szállították őket az elfogásuk után.
Fotó: afp

Temetőben kísérleteztek

A három migránsnak végül sikerült több bombát is összeszerelnie, amiket egy temetőbe vittek az éj leple alatt, hogy ott senkitől sem zavartatva kipróbálhassák azokat. A házi készítésű robbanóeszközök működtek, de a teljesítményükkel elégedetlenek voltak a készítők. Szerintük ezzel túl nagy pusztítást nem tudtak volna elérni. Shahin F. és Hersh F. ezért úgy döntöttek, hogy egy francia kapcsolattartóhoz fordulnak, akitől azt kérték, hogy szerezzen nekik 10 kilogramm TNT-t.

Bár egyiküknek sem volt érvényes jogosítványa, a nyomozók a lehallgatott beszélgetésekből arra a következtetésre jutottak, hogy az unokatestvérek egy autóval tömegbe akartak hajtani, ahol ezt követően működésbe hozták volna a pokolgépet. A 23 éves migránsok biztosra akartak menni, mert a terveik között szerepelt, hogy a túlélőket lőfegyverekkel végezték volna ki.

A migránsok lakóhelyének polgármestere szerint senkinek nem tűntek fel az iszlamista fiatalok. Az egyedülálló migránsok együtt laktak egy albérletben, a külvilággal alig tartották a kapcsolatot. A békés környék lakóit sokként érték a történtek, és az aggodalmuk nem múlt el. Ha a bíróság bűnösnek találja a bevándorlókat, akkor a két fő vádlott így is csak négy és féltől öt évig terjedő börtönre számíthat. Azt senki sem tudja megmondani, hogy a 30. életévük betöltése előtt szabaduló migránsok mihez kezdenek majd, ahogy azt sem tudja biztosítani senki, hogy nem próbálnak meg ismét az általuk hitetlennek tartott, ártatlan emberek ellen fordulni.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szentkirályi Alexandra: Az első csata megnyerve! - fotó

origo.hu

Nagy a baj: katonákat küld Ukrajnába az Egyesült Államok

life.hu

Alig ismerik a brit király család üdvöskéjét, aki "többet ér", mint Katalin hercegné gyerekei együttvéve

magyarnemzet.hu

A katonakorú ukrán férfiak nem kaphatnak külföldön diplomáciai szolgáltatást

ripost.hu

Nem hiszed el, hogy néz ki manapság a Váratlan utazás főszereplője – galéria

mandiner.hu

Gulácsi megszólalt a Dibusszal való rivalizálásukról

origo.hu

Hatalmasat hazudott Magyar Péter - lebukott

astronet.hu

Heti szerelmi horoszkóp 2024. április 20-26.: Nehézségeket jeleznek a bolygók

ripost.hu

Válassz egy holdat és kiderül, mi a legnagyobb titkod

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Fogadjunk, hogy rájuk sem ismersz! Így néznek ki a Farm, ahol élünk sztárjai ma – galéria

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

6 éves lett Lajos herceg: mindenki csalódott Katalinék döntése miatt

KÜLFÖLD

„Félek, hogy elfelejt, még csak 4 éves” - azt hitték, hogy csak gyomorégése van, most az életéért küzd az édesanya

KÜLFÖLD

Botrány, amit egy vásárló csinált a Lidl-ben: sokkot kapott egy édesanya

KÜLFÖLD

A legkisebb koporsók a legnehezebbek: egymást átölelve halt meg az 5 és 8 éves testvérpár