KÜLFÖLD

Közép-Európa felé tartó migránstömeget állítottak meg

A görög hatóságoknak mozgalmas hétvégéje volt. Több mint 100 - Közép-Európa felé tartó - illegális bevándorlót kapcsoltak le, hat embercsempészt pedig őrizetbe vettek.
  • Szerző: wm

Az Athénban tartott sajtótájékoztatón a görög parti őrség vezetője elmondta, hogy Pátra kikötővárosánál 57 migránst fogtak el, akik többek közt egy vitorlással szerettek volna eljutni Közép-Európába. A Görögországban szándékosan nem regisztráló illegális bevándorlókon kívül a hajó fedélzetén három ukrán embercsempész is tartózkodott, őket őrizetbe vették a görög rendőrök.

Ehhez kísértetiesen hasonló módon Észak-Görögországban is elfogtak 57 migránst és három embercsempészt, ők egy kamionnal és egy autóval próbálták meg a Görögországban szintén nem regisztrált illegális bevándorlókat Közép-Európa felé csempészni. A parti őrség vezetője azt nyilatkozta, hogy a migránsok az Évrosz folyón át, Törökországból indulva érték el a görög partokat.

A bevándorlók azért nem regisztráltak Görögországban, mert az ottani hatóságok visszaküldhetik őket az először regisztrált európai uniós tagállamba.