KÜLFÖLD

Kovács Zoltán: Szeretik az olaszok a magyar határozottságot

Az olaszok többsége ma a magyarok határozottságát tartja követendőnek, és ez a magyar kormány elmúlt tíz éves politikájának is eredménye Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár szerint.

Az államtitkár - aki a Magyarországról Rómában rendezett kerekasztal beszélgetés után nyilatkozott az MTI-nek kedden - utalt arra, hogy az olaszok számára ugyancsak a migráció jelenti az európai parlamenti választásokat meghatározó kérdést.

A magyarokról kialakított képhez a magyar választók is hozzájárultak, amikor egymás után háromszor kétharmados többséggel polgári, jobbközép kormányt választottak, amely "egyértelműen és határozottan képviseli azokat az elveket, amelyeket a magyar választópolgárok rábíztak".

A nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár véleménye szerint, ugyanez az akarat fog érvényesülni a küszöbönálló Európai Parlamenti (EP) választásokon is.

A római magyar nagykövetség rendezésben tartott "Magyarország: elmondom, mit gondolok, Az olaszok véleménye Magyarországról" című találkozón bemutatták az olasz Piepoli közvélemény-kutató intézetnek az alkalomra készített felmérését, mely szerint

az olaszok nagy része a magyarok határozottságát értékeli a leginkább.

Kovács Zoltán hozzátette, ennek a nem csak Olaszországban tapasztalható benyomásnak a kialakulásához a magyar kormánynak a migrációval szembeni fellépése is hozzájárult. "Ha végignézünk Európán, látjuk, hogy a magyar kormány migrációs politikája a legkövetkezetesebb" - jelentette ki.

Az olaszok számára is teljesen nyilvánvaló hogy az EP-választások meghatározó kérdése a migráció és a migrációhoz való viszony lesz. "Ez nem kizárólag az illegális migrációval szembeni védelmet és a határok védelmét jelenti, sokkal többről van szó:

ha erre választ tudunk adni, ezen keresztül megoldást adunk Európának az utóbbi húsz évben válasz nélkül maradt többi kihívására is".

Kovács Zoltán hangsúlyozta, hogy a magyar kormány a nemzetállamok hatékony együttműködésében hisz, nem pedig az európai egyesült államokban, amely semmibe veszi a nemzetállamok választópolgárai akaratát.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?