KÜLFÖLD

Koronavírus szövődményeiben meghalt George H.W. Bush korábbi amerikai elnök testvére

Nancy Bush Ellis december 30-án került koronavírus-fertőzés okozta tünetekkel kórházba.

Belehalt az új típusú koronavírus okozta Covid-19 nevű fertőző megbetegedés szövődményeibe George H.W. Bush korábbi amerikai elnök testvére, Nancy Walker Bush Ellisírja a New York Times internetes kiadása.

Rokonuk halálhírét Barbara és George Bush is megerősítette az alapítványuk hivatalos Twitter-oldalán.

„Szomorúan adjuk közre a hírt, hogy Bush elnök szeretett húga, Nancy Bush Ellis elhunyt. Részvétünk fejezése mellett imádkozunk Ellisért és a Bush családért, emlékezzünk együtt e figyelemre méltó hölgyre, aki örömet és világosságot hozott a világnak” – olvasható az alapítvány közleményében.

A 94 éves Nancy Bush Ellis tavaly, december 30-án került kórházba légzési nehézségek és magas láz miatt. Később pozitív lett a koronavírus-tesztje, a tünetei pedig napról napra súlyosabbá váltak. A szövődmények miatt vasárnap reggel vesztette az életét.

A The New York Times arról számolt be hogy Nancy volt az egyedüli demokrata-liberális beállítottságú a Bush-családban. Egész életében kiállt az emberi jogok, és a környezetvédelem ügye mellett. Sokat vitatkozott politikai kérdésekben bátyjával, a 2018 novemberében elhunyt George H.W. Bushhal. Szinte semmiben sem értettek egyet Amerika jövőjét illetően, de minden esetben kulturáltan rendezni tudták az értékkülönbségeikből fakadó konfliktusokat.

A vitás helyzetek ellenére Nancy többször is kampányolt testvére és unokaöccse, George W. Bush mellett az elnökválasztásokat megelőzően. 2004-ben például elutazott Párizsba, Londonba és Frankfurtba, hogy minden Európában élő amerikait szavazásra buzdítson.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?