KÜLFÖLD

Vuhani nyomozás: a WHO tudósa nem biztos benne, hogy a koronavírus Kínából származik

Furcsa megállapításra jutott a WHO Vuhanban nyomozó delegációja: a csapat egyik tagja szerint ugyanis valószínűleg nem Kínából származik a koronavírus, hanem az ország határán kívülről.
  • Szerző: Ripost

A vuhani nyomozást végző WHO-csapat egyik tudósa a napokban nyilatkozott a BBC-nek, ahol emondta: egyáltalán nem biztos benne, hogy a koronavírus Kínából származikírja a Mirror.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A megdöbbentő megállapítás kapcsán prof. John Watson kifejtette: a koronavírus állatokról emberre történő „ugrása” valószínűleg az ország határán kívül történhetett meg.

A WHO szerint nem biztos, hogy a koronavírus Kínából származik

Az új kutatások szerint nem biztos, hogy Kínából származik a koronavírus Fotó: Anthony Wallace / AFP

„Most az tűnik valószínűnek, hogy a járvány egy állatokat tartó telepről vagy rezervátumból indult, és innen került be egy köztes gazda segítségével az emberek szervezetébe” – részletezte a professzor, majd arra a kérdésre, hogy biztos-e benne, hogy a vírus Kínából indult, határozottan nemmel felelt.

A WHO szerint nem biztos, hogy Kínából származik a koronavírus

Folyamatosan hőmérőznek a kínai reptéren, de a vírus már nem biztos, hogy innen származik Fotó: Kevin Frayer / Getty Images

A nyomozás kapcsán a professzor azt is elmondta: rengeteg anyagot és adatot megkaptak segítségül, és természetesen a nyomozás ezzel még nem zárult le. Kiemelte: el fog még a nyomozó csapat látogatni Kínába, hiszen ez a nyomozás egy hosszú folyamat lesz.

Mindemellett John Watson arra is kitért: természetesen megvizsgálták azt a lehetőséget is, hogy a vírus egy helyi laborból szabadult el, de ezt mára kizárták, szerintük rendkívül valószínűtlen.

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?