KÜLFÖLD

Kiugrott a mentőautóból egy 21 éves koronavírusos beteg, nagy erőkkel keresik

A koronavírusos betegnek még vasárnap veszett nyoma, de azóta sem találják.
címkék:
  • Szerző: WM

Az osztrák hatóságok közlése szerint a német határőrök találtak rá először a 21 éves iraki migránsra, akinél koronavírus-tesztet végeztek. A pozitív eredmény után a németek vissza adták az illegális bevándorlót az osztrák kollégáiknak, akik egy mentőautóval szállították volna karanténba. A fertőzött migráns úgy tett, mint aki hajlandó együttműködni a hatóságokkal.

Az iraki férfi azonban menet közben mégis menekülőre fogta, a salzburgi mentősök szerint egy hirtelen pillanatban kiugrott az autóból, és azóta sem sikerült a nyomára akadni.

Egy osztrák mentőautóból ugrott ki a 21 éves fertőzött migráns

Képünk illusztráció. Fotó: AFP

A salzburgi lapok arról írnak, hogy a fertőzött migráns teljesen kiakadt, amikor a tolmács közölte vele, hogy pozitív lett a tesztje, és emiatt 14 napot karanténba kell töltenie. Ő ugyanis csak azt hajtogatta, hogy a családja után akar menni Németországba. A 21 éves iraki ellen a salzburgi bíróság adott ki elfogatóparancsot. Az osztrák hatóságok nem tudják, hogy a férfi egyáltalán az országban van-e még, de szerintük a gondatlan viselkedése miatt büntetőeljárás is indulhat ellene. A fiatal ugyanis mások egészségét kockáztatja azzal, hogy fertőzöttként nem működött együtt a mentősökkel.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?